Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
4.5 °C 87%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γαλλία: Δεσμεύεται ότι δεν θα εγκαταλείψει τους Κούρδους της Συρίας - Επεισόδια σε διαδήλωση στη Μασσαλία
Ημερομηνία: 22/1/2026, 22:16 - Εμφανίσεις: 16



«Δεν θα εγκαταλείψουμε τους Κούρδους» της Συρίας, διαβεβαίωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία παραμένει «δεσμευμένει» στη διαδικασία υποστήριξης μιας Συρίας που θα ενσωματώνει όλες τις μειονότητες.

«Δεν εγκαταλείπουμε τους Κούρδους, ξέρουμε τι τους οφείλουμε.

Είναι αδελφοί μας στα όπλα» δήλωσε ο Πασκάλ Κονφαβρέ, την ώρα που οι κουρδικές δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με την προέλαση του συριακού στρατού στα βορειοανατολικά και ο Σύρος πρόεδρος, Άχμαντ αλ Σάρα, παρουσιάζεται αποφασισμένος να επιβάλει την εξουσία του σε όλη τη χώρα.

Οι κουρδικές δυνάμεις διαδραμάτισαν ρόλο-κλειδί στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, στο πλευρό του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Την Κυριακή.

υπογράφηκε μια συμφωνία με σκοπό την ενσωμάτωση των πολιτικών και στρατιωτικών θεσμών των Κούρδων στο συριακό κράτος.

Η συμφωνία αυτή σβήνει τις ελπίδες της μειονότητας για αυτονομία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Οι Κούρδοι είχαν ιδρύσει μια αυτόνομη ζώνη, στη βόρεια και τη βορειοανατολική Συρία, τη Ροζάβα, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (2011-24), αφού εκδίωξαν το Ισλαμικό Κράτος.

Η Δαμασκός θέλει να αναλάβει το συριακό κράτος την ευθύνη για τους κρατούμενους τζιχαντιστές του ΙΚ και η κουρδική διοίκηση να «ενταχθεί στους κρατικούς θεσμούς».

Όπως προκύπτει από στοιχεία του ΟΗΕ, περισσότεροι από 134.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στη βορειοανατολική Συρία, λόγω των συγκρούσεων μεταξύ του στρατού και των κουρδικών δυνάμεων, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ταραχές στη Μασσαλία μετά από διαδήλωση – Τραυματίες και συλλήψεις Στην Γαλλία, η κουρδική κοινότητα πολλαπλασίασε τις τελευταίες ημέρες τις διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας της, θεωρώντας ότι οι γαλλικές αρχές «την πρόδωσαν».

Στη Μασσαλία, περίπου 2.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της π...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
4.5 °C 87%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies